<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 09, 2016

VN: Opvang Syrische vluchtelingen in Turkije voorbeeld voor de wereld

Het vluchtelingenkamp voor Syrische vluchtelingen in het Turkse district Elbeyli nabij Kilis wordt gezien als het modernste opvangcentrum ter wereld. De Turkse stad zorgt voor de opvang van meer dan 21.000 vluchtelingen.

Dat bevestigen hoge ambtenaren van de Verenigde Naties die meerdere keren de opvangcentra in Turkije hebben bezocht. “De Turkse opvang van de Syrische vluchtelingen en de diensten die daarbij verleend worden is een voorbeeld voor de wereld”, melden de ambtenaren.

web1r3qfwesacxz

De tijdelijke opvangcentra is gebouwd op een gebied van meer dan 416.000 vierkante meter. Het opvangcentrum lijkt op een middelgrote Anatolische stad: het kamp heeft vijf scholen, vier sociale ruimtes, zeven speeltuinen, drie volleybalvelden, twee basketbalvelden, twee supermarkten, twee moskeeën, twee ziekenhuizen met landingsplaatsen voor traumahelikopters, een grote drinkwatertank en een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Het aantal personeel dat werkzaam is in het opvangcentrum is 458.

Om aan de levensbehoeften van een Syrische familie te voldoen bevinden zich er containers in het opvangcentrum die bestaan uit twee slaapkamers, een badkamer en toilet. Op het kamp staan 3.560 containers.

De Syrische vluchtelingen ontvangen ook psychosociale hulpverlening door gespecialiseerde Turkse artsen en psychologen die in de stad werken.

De gouverneur van Elbeyli en de manager van het vluchtelingenkamp Gülhani Ozan Sarı geeft aan dat het tijdelijke opvangcentrum van Elbeyli toonaangevend is in de wereld als het gaat om de levensbehoeften van vluchtelingen.

Het Turkse ministerie van Onderwijs zorgt voor de scholing van 300.000 Syrische kinderen en wil dit aantal zo spoedig mogelijk ophogen naar 450.000.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KILIS

Jan 09, 2016
Loading posts...