<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 18, 2015

VN: Turkije vangt het grootste aantal vluchtelingen op ter wereld

Turkije vangt het grootste aantal vluchtelingen op in de wereld, maar krijgt weinig steun van andere landen. Dat meldt António Guterres, de Hoge Commissaris van de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR.

“We schatten dat er op dit moment meer dan twee miljoen vluchtelingen zijn in Turkije. Turkije zet zijn grenzen open en vangt een dergelijk groot aantal Syriërs, Irakezen en Afghanen zeer gastvrij op”, vertelt Guterres tijdens de lancering van de Global Trends rapport van de VN-Vluchtelingenorganisatie.

web23qfwesacdxz6

“Dat heeft een speciale betekenis in een wereld waar zoveel grenzen zijn gesloten of worden beperkt en nieuwe muren worden gebouwd”, zegt Guterres.

Uit het rapport blijkt ook dat Syrië ’s werelds grootste aantal intern ontheemden, mensen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld en geen landsgrens overschrijden, heeft met 7,6 miljoen mensen. Ook heeft Syrië het grootste aantal vluchtelingen ter wereld met 3,9 miljoen mensen.

web231qrfwesacd

De VN-Vluchtelingenorganisatie stelt dat – na Syrië – Afghanistan (2,6 miljoen) en Somalië (1,1 miljoen) de volgende grootste landen zijn in het aantal vluchtelingen.

Volgens de VN-Vluchtelingenorganisatie vangt Turkije, dat een 900 kilometer lange grens deelt met Syrië, 1.772.535 miljoen Syrische vluchtelingen op dat steeds toeneemt vanwege de aanhoudende bloedvergieten in het land dat verscheurd is door oorlog.

web32fqwescda

web231wqdsa

 

 

© Turksemedia.nl | AA – ISTANBUL

Jun 18, 2015
Loading posts...