<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 24, 2020

VN ‘veroordeelt’ Israël het meest, drie keer meer dan wereld

De Algemene Vergadering van de VN (AVVN) heeft in 2020 Israël als geen ander veroordeeld.  

Dat blijkt uit een rapport van UN Watch deze week, een in Genève gevestigde niet-gouvernementele organisatie die toezicht houdt op de prestaties van de VN.

Met zijn twee recente resoluties van vorige week waarin Israël wordt bekritiseerd, brengt de AVVN het totale aantal resoluties tegen de Joodse staat op 17. Dat is bijna drie keer meer vergeleken met de rest van de wereld (6).

Terwijl pro-Israëlische activisten de VN bekritiseren voor het routinematig aannemen van besluiten tegen de Joodse staat, betreft een van de resoluties Israël voor het exploiteren van de natuurlijke hulpbronnen van Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en Syriërs op de Golanhoogte.

De resolutie van november stelt dat de VN “ernstig bezorgd is dat Israël zich niet heeft teruggetrokken uit de Syrische Golan, die sinds 1967 bezet is …” en benadrukt “de illegaliteit van de constructie van Israëlische nederzettingen en andere activiteiten in de bezette Syrische Golan sinds 1967”.

Een andere resolutie in oktober zegt dat het absoluut noodzakelijk is om de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen op te lossen en roept beide partijen op de eigendommen van Palestijnen en hun inkomsten in acht te nemen tijdens de vredesonderhandelingen.

AVVN-resoluties zijn niet bindend, maar hebben een symbolisch belang in wereldaangelegenheden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-12-2020

Dec 24, 2020
Loading posts...