<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 17, 2021

VN waarschuwt: Islamofobievirus bereikt pandemieniveau

Haat tegen en discriminatie van moslims is gestegen tot “epidemische proporties”, waarschuwde VN-secretaris-generaal Antonio Guterres woensdag.

Guterres beschreef de torenhoge Islamofobie als onderdeel van een bredere wereldwijde verschuiving naar nationalisme en minachting van de rechten van minderheden.

“Een heropleving van onverdraagzaamheid jegens moslims is zeker in lijn met andere verontrustende trends die we wereldwijd zien: een heropleving van etnisch-nationalisme, neonazisme, stigma en haatzaaiende uitlatingen gericht op kwetsbare bevolkingsgroepen, waaronder moslims, joden, sommige christelijke minderheidsgemeenschappen en anderen”, sprak Guterres tijdens een VN-evenement ter gelegenheid van de herdenking van de internationale dag ter bestrijding van Islamofobie.

“Minderheidsgemeenschappen maken deel uit van de rijkdom van ons culturele en sociale weefsel, maar we zien niet alleen vormen van discriminatie, maar ook assimilatiebeleid dat de culturele en religieuze identiteit van minderheidsgemeenschappen probeert weg te vagen.”

”Zoals de heilige Koran ons eraan herinnert: naties en stammen werden geschapen om elkaar te kennen. Diversiteit is een rijkdom, geen bedreiging”, maakte de VN-chef iedereen duidelijk.

De internationale dag ter bestrijding van Islamofobie, dit jaar voor het eerst herdacht, komt na de aanval van 15 maart 2019 op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waar 51 mensen op brute wijze zijn vermoord door een extreemrechtse terrorist.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-03-2021

Mar 17, 2021
Loading posts...