<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2018

Volgende grote stap Turkije: voortaan eigen vliegsimulators

Het Turkse staatssoftwarebedrijf HAVELSAN heeft deze week een vliegsimulator van eigen makelij afgeleverd aan Turkish Airlines.

Die aankondiging is gedaan door algemeen directeur Bilal Ekşi van de Turkse luchtvaartmaatschappij. “De simulator is inmiddels in gebruik genomen.”

HAVELSAN heeft de simulator van de Boeing 737-800 NG, een van ’s werelds meest gebruikt vliegtuig, speciaal voor Turkish Airlines ontwikkeld en gebouwd.

De Turkse vliegsimulator is gecertificeerd door het Europees Agentschap voor de luchtvaartveiligheid (EASA) en het Turkse burgerluchtvaartagentschap SGHM.

HAVELSAN speelt samen met ASELSAN een grote rol in het nationaliseringsproject van cruciale technologie. Zo ontwikkelt en bouwt Turkije voortaan 65 procent van alle defensieproducten en cruciale systemen op eigen bodem en is het veel minder afhankelijk van het buitenland dan eerder.

HAVELSAN is ook verantwoordelijk voor vliegsimulators voor helikopters en bezit het grootste productiecentrum van Europa. Daar is ook voor Qatar vliegsimulatoren ontwikkeld. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 26-09-2018

Sep 26, 2018
Loading posts...