<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2016

‘Volk moet systeemverandering Turkije bepalen’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag in Ankara gezegd dat het Turkse volk moet bepalen of Turkije van een parlementair naar een presidentieel systeem moet gaan.

“Ik stel voor dat de Turkse bevolking dat moet bepalen en niet de afgevaardigden van het parlement. Het parlement moet een beslissing nemen of het systeem moet veranderen. Maar het besluit moet bij het volk liggen”, zei Erdoğan.

Erdoğan sprak ook over “de foute gedachte dat overgang tot een presidentieel systeem zijn persoonlijke zaak is.”

“Dit is niet iets wat Erdoğan voor zichzelf wil. Moge dat duidelijk zijn. Ik heb het ook over het presidentieel systeem gehad toen ik premier was en nog veel eerder toen ik de burgemeester van Istanbul was. Dit is niet iets wat recent boven water is gekomen. De reden dat we er nu weer over hebben is mijn oprechte overtuiging dat Turkije dit nieuwe systeem nodig heeft om zijn doelen te kunnen bereiken.”

webtf7b2eucwio1qfesa

De Turkse president pleit daarnaast ook voor een nieuwe grondwet dat “weer het erfgoed, cultuur, geschiedenis en ambitie van de Turkse bevolking weerspiegelt” en zegt dat de Turken in 1960 na een militaire staatsgreep een grondwet voorgeschoteld hebben gekregen die opgesteld is door coupplegers. “Laten we onze bevolking en de vertegenwoordigers van het volk weer een eigen grondwet laten maken en deze doorgeven aan de volgende generaties”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 28, 2016
  • Ihsan

    Machtsgeil. Wanneer houd deze idioot eindelijk zijn mond? Turkije staat aan de rand van de afgrond…

  • Guren

    Dat gaat ophouden van zodra het volk niet meer op hem gaat stemmen…zo gaat dat in een democratie. …en Turkije gaat enorm op alle vlak vooruit…Dus zo te zien gaat hij nog heeeeeeeel lang blijven….maar goed ook….

  • Ricky Secci

    Een opbloeiende dictator ! Die op zijn eigen mensen schiet! Zo is de familie Assad,Khaddafi en zijn zonen, generaals ook begonnen, met hun strijd, clans tegen elkaar opzetten! De ene heeft meer rechten of eigend zich rechten toe, omdat zijn clan, zijn ‘waarheid’,de ware is! Het blijft rommelen in deze landen met deze grote EGO’s ! Kijk naar Het huis van de Al Sa’oed, dat bestaat uit meer dan 10.000 prinsen en prinsessen, de mannen bepalen wat er gebeurdt in het rijke land Saudi-Arabia, de Koning is een vriendje van Eurdogan! De Moeras-nomaden hebben geen of weinig rechten! Zoals, de Koerden in Turkije ! Poetin maakt hier wéér gebruik van, om met zijn vriendje Assad in de pot met stront te roeren, het gaat gisten, het klapt als een stinkbom uit elkaar! Gebruik eens het brein, en ga eens geen strijd aan, van wie zijn ‘gelijk’ Kom met duidelijke argumenten! Volg niet steeds de haan, als een stelletje kippen zonder kop!

Loading posts...