<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Aug 17, 2016

Volkskrant onder vuur na gebruik foto moslim: ‘Schandalig’

Een foto op de voorpagina van de Volkskrant heeft veel stof doen opwaaien. Lezers kregen een beeld voorgeschoteld waarop drie zaken naast elkaar zijn gebracht: een moslim, wapens en zorgen om de veiligheid.

“Is Schiphol nog wel veilig”, staat er in grote witte letters op de foto met daarop een moslim met baard omringd door zwaarbewapende agenten en militairen. De krant laat met behulp van de foto weten dat het Nederlandse leger is ingeschakeld voor de extra beveiliging van Schiphol.

Teleurstelling en woede

Moslims in Nederland reageren woedend en zijn zeer teleurgesteld. “Schandalig. Walgelijke framing”, klinkt het massaal op sociale media.

Niet alleen moslimlezers, maar ook de desbetreffende persoon op de foto is geraakt. Middels een klachtbrief aan de Volkskrant laat hij weten dat de actie van de krant voor bezorgdheid heeft gezorgd bij zijn familieleden en omgeving. Bovendien opent de Volkskrant door dit soort foto’s de deuren naar angst en naar verdere polarisering binnen de samenleving, staat in de brief.

De persoon op de foto laat weten juridische stappen te gaan ondernemen en eist excuses van de Volkskrant. “De fotograaf krijgt op geen enkele manier toestemming van mij. Er is op een zeer onaangename manier inbreuk gemaakt op mijn privacy. Daarnaast is het portretrecht geschonden.”

Volkskrant onder vuur na gebruik foto moslim 'Schandalig' (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

 

Aug 17, 2016
Loading posts...