<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 02, 2019

Volkswagen kiest voor Turkije

De Duitse autogigant Volkswagen heeft een productiebedrijf gevestigd in Manisa, een van de Egeïsche provincies van Turkije.

Dat blijkt uit een publicatie van het Turkse Handelsregister woensdag.

Het bedrijf – Volkswagen Turkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. – is opgericht met een kapitaal van 943,5 miljoen lira, omgerekend zo’n 164,5 miljoen dollar.

Het bedrijf is opgericht voor het ontwerpen, produceren, assembleren, verkopen, importeren en exporteren van auto’s, vrachtwagens en allerlei motor- en transportvoertuigen en hun onderdelen en componenten, blijkt uit de publicatie. Jens Kellerbach en Jurger Unser zijn bestuursleden van het bedrijf.

Murat Şahsuvaroğlu, voorzitter van de Turkse vereniging van merkdealers, reageerde dat de investering van Volkswagen in Turkije het vertrouwen van de Duitse gigant in het land toont.

De Volkswagen-groep, opgericht in 1937, is eigenaar van verschillende automerken, waaronder Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Porsche, Bentley, Man, Ducati en Scania.

Andere prominente autofabrikanten – waaronder Fiat, Ford, Hyundai, Mercedes, Renault en Toyota – hebben ook productieactiviteiten in Turkije.

Vorig jaar bedroeg de export van de Turkse auto-industrie in totaal 31,57 miljard dollar, aldus cijfers van de Turkse unie van exporteurs. Op de binnenlandse markt zijn in dat jaar zo’n 621.000 auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen verkocht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 02-10-2019

Oct 02, 2019
Loading posts...