<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 02, 2017

Vraag naar Turks defensievoertuig neemt toe

De producent van het Turkse tactische pantservoertuig Ejder Yalçın 4×4 meldt dat na Tunesië nog eens tien andere landen interesse tonen in hun defensieproduct. Het Turkse militaire voertuig biedt de hoogste bescherming in zijn klasse, wat bevestigd is door een internationaal agentschap.

Het Turkse pantservoertuig is internationaal opgemerkt nadat het vorig jaar in eigen land in groten getale in gebruik is genomen. Tot nu toe zijn 400 Ejder’s afegeleverd aan de Turkse strijdkrachten en politie, laat maker Nurol Makina weten. “Daarnaast zijn er nog eens vijftig voertuigen geëxporteerd.”

Nurol Makina test zijn product in drie andere landen. “Na onze eerste exportland Tunesië tonen tien andere landen interesse in de Ejder. We verwachten dit jaar meer te zullen gaan exporteren.”

Het Turkse defensieproduct kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt: zo kan de Ejder dienen als patrouillewagen, kan het tactische raketten afwerpen en kan ook in de vorm van een luchtverdediger besteld worden. De Ejder kan ook ingezet worden bij dreigingen en incidenten met chemische, biologische, radiologische en nucleaire stoffen (CBRN). Ook komt de Ejder voor als gepantserde ambulance en kan het handgemaakte explosieven en mijnen detecteren en vernietigen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-10-2017

Oct 02, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...