<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 29, 2021

Vrede in Syrië hangt af van betrekkingen Turkije-Rusland

Vrede in Syrië hangt af van de betrekkingen tussen Ankara en Moskou, benadrukte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag op een top met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Putin.

Het is van belang dat beide landen gezamenlijke acties ondernemen, vertelde de Turkse leider.

Putin zei op zijn beurt dat zijn land het niet altijd eens is met Turkije, maar de instellingen van beide landen in staat zijn om onderling tot een oplossing te komen.

Hij benadrukte de belangrijke rol van samenwerking tussen Ankara en Moskou bij het verzekeren van een wapenstilstand die vorig jaar werd bereikt nadat Azerbeidzjan de regio Boven-Karabach had bevrijd van de bezetting van het naburige Armenië, evenals op een sterke en permanente vrede tussen de twee Kaukasische naties.

Wat betreft de economische betrekkingen tussen Ankara en Moskou, zei Putin dat de Turkse investeringen in Rusland 1,5 miljard dollar hebben bereikt en de Russische investeringen in Turkije momenteel 6,5 miljard dollar bedragen.

Grote investeringsprojecten tussen de twee landen gaan door zoals gepland en de bilaterale handel is in de eerste negen maanden van dit jaar met vijftig procent toegenomen, waardoor eerdere verliezen zijn goedgemaakt en een grote stijging werd bereikt tijdens de coronapandemie, zei Putin.

De Turkse president Erdoğan had ook zijn inlichtingenbaas Hakan Fidan mee. De vergadering achter gesloten deuren van de twee leiders duurde bijna drie uur.

“We hebben een productieve ontmoeting gehad met mijn collega Putin”, verklaarde Erdoğan na de top. De vorige fysieke bijeenkomst was in maart vorig jaar in het Kremlin.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-09-2021

Sep 29, 2021
Loading posts...