<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 28, 2015

Vrijheidsbeeld was oorspronkelijk moslima met hoofddoek

Het Vrijheidsbeeld in de haven van New York was oorspronkelijk een standbeeld van een Egyptische vrouw met hoofddoek. Het beeld van de moslima moest bij de ingang van het Suezkanaal in Egypte komen.

Dat stelt het tijdschrift van de Smithsonian Institution, een Amerikaans onderwijs- en onderzoeksinstituut met het grootste museum- en onderzoekscomplex ter wereld.

In het artikel, geschreven door Erin Blakemore, staat dat het beeld door de Franse beeldhouwer Frederic-Auguste Bartholdi was gepland voor Port Said, de ingang van het Suezkanaal. Het beeld was oorspronkelijk een Egyptische moslima met hoofddoek van 14,6 meter hoog, met de basis meegerekend zou het een hoogte van 26 meter krijgen.

webr23qfewascdxz

In het artikel staat dat het beeld, dat toen de naam “Egypte draagt het licht naar Azië” had, destijds door de Egyptische prins Ismail Pasha is geweigerd vanwege de hoge kosten van het project. Hierop paste Bartholdi het project aan waardoor het huidige Vrijheidsbeeld ontstond.

Het Vrijheidsbeeld werd in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter ere van het 100-jarig bestaan van de onafhankelijkheid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK

Nov 28, 2015
Loading posts...