<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 07, 2018

Vrouw Netanyahu voor de rechter

De vrouw van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, Sara, staat zondag terecht op beschuldigingen van fraude, meldt de Israëlische krant Haaretz.

Tijdens de hoorzitting ontvangen rechters van de rechtbank van Jeruzalem een ​​verzoek van openbare aanklagers om de zaak te laten behandelen door een panel van drie rechters. Dat vindt anders dan gebruikelijk plaats, wanneer één rechter zich over de zaak buigt zoals de wet dat voorschrijft.

Sara is aangeklaagd voor fraude wegens het gebruiken van overheidsgeld om dure restaurantmaaltijden te bekostigen. Volgens de aanklacht instrueerde Sara personeel bij de residentie van de premier in Jeruzalem om in de periode van 2010 tot 2013 privémaaltijden ter waarde van ongeveer 350.000 Israëlische sjekel (ongeveer 96.600 dollar) te bestellen.

Netanyahu en zijn familie zijn meerdere keren in opspraak geweest na strafrechtelijk onderzoek vanwege beschuldigingen van corruptie en fraude. In februari adviseerde de Israëlische politie dat Netanyahu aangeklaagd zou worden wegens vermeende corruptie. Er zou nu voldoende bewijs zijn om hem formeel te beschuldigen in twee afzonderlijke zaken.

De eerste zaak betreft de Israëlische Hollywood-producer Arnon Milchan, die naar verluidt werd gevraagd om luxe artikelen te kopen voor Netanyahu en zijn vrouw. De tweede heeft betrekking op een vermeende deal – voor positieve berichtgeving in de media – met Arnon Mozes, uitgever van de Hebreeuwse krant Yedioth Ahronoth.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-10-2018

Oct 07, 2018
Loading posts...