<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 09, 2018

Vrouwen met hoofddoek vaker doelwit in België

Driekwart van de islamofobe aanslagen in België was vorig jaar gericht tegen moslimvrouwen, verklaarde De Belgische Vereniging voor de Preventie van Islamofobie (CCIB) dit weekend.

Volgens het rapport zijn voornamelijk moskeeën aangevallen, haatberichten verspreid op sociale media en fysiek geweld gebruikt tegen moslims. “In België vindt om de twee dagen een islamofobe aanval plaats”, meldt het rapport.

De islamofoben zijn voornamelijk op het internet bezig (29 procent). In het dagelijkse leven vonden 17 procent van de aanslagen plaats. 16 procent van de delicten gebeurde bij onderwijsinstellingen. Op de werkvloer is dat 14 procent en in de politiek 8 procent.

De CCIB baseert het rapport op verklaringen van slachtoffers. Volgens het rapport zijn moslima’s aangevallen vanwege hun hoofddoek. Ook blijkt dat de meeste aanvallers “mannelijk” zijn.

De laatste jaren is de EU getuige van de toename van islamofobie en haat tegen migranten, veroorzaakt door propaganda van extreemrechtse en populistische partijen, misbruik makend van de angst voor de vluchtelingencrisis en terrorisme, is gemeld.

Protest

Op zondag verzamelden ongeveer 200 mensen zich voor het Justitiepaleis in de Belgische hoofdstad Brussel om te protesteren tegen toenemende islamofobe en racistische aanslagen in het land.

Een aantal politici en activisten namen ook deel aan het protest georganiseerd door de CCIB. De demonstranten droegen spandoeken met de tekst ‘Stop racisme’ en ‘Geen haattaal’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 09-09-2018

Sep 09, 2018
Loading posts...