<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 05, 2020

VS benoemt eerste Turkse moslimpolitiechef

In de Amerikaanse staat New Jersey is dinsdag de eerste Turks-Amerikaanse politiechef benoemd.

Tijdens een ceremonie in het stadhuis legde Ibrahim “Mike” Baycora zijn linkerhand op de Koran en werd beëdigd als de 17e politiechef van Paterson. Hij dient meer dan drie decennia voor zijn stad.

De ceremonie begon met het volkslied en gebeden. Het werd ook bijgewoond door leden van de Turkse gemeenschap in New York en New Jersey, hoge ambtenaren van de lokale overheid en familieleden van Baycora. Hij vervangt Troy Oswald, die met ingang van februari met pensioen ging.

Tijdens de ceremonie zei de burgemeester van Paterson, Andre Sayegh, “Merhaba”, “Hoşgeldiniz” en “Nasılsın?” in het Turks, welke “Hallo”, “Welkom” en “Hoe gaat het?” betekenen.

Sayegh zei dat Baycora “de eerste Turkse politiechef in de geschiedenis van de Verenigde Staten is”. “Hij is ook de eerste moslimpolitiechef in de stad Paterson.”

De VS heeft geschiedenis geschreven, aldus de Amerikaanse burgervader.

Baycora zei op zijn beurt trots te zijn op zijn nationaliteit en afkomst. “Als kind uit de oostkant van Paterson die hier is opgegroeid en naar school is gegaan, is Paterson bijna een halve eeuw mijn thuis geweest. Paterson zit mijn hele leven in mijn bloed en nu ben ik hier politiechef na een carrière van 32 jaar: wat een eer.”

De Turkse Amerikaan zei tegen een grote Turkse nieuwsdienst “erg gelukkig en gezegend te zijn”. “In dit land is er gelegenheid. Het maakt niet uit waar je vandaan komt.”

De 60-jarige Baycora kwam als kind naar de VS.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 05-02-2020

Feb 05, 2020
Loading posts...