<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 17, 2017

VS achter bloedbad Syrische moskee Aleppo: ‘Megablunder’

Bij luchtaanvallen van het Amerikaanse leger op een moskee nabij Aleppo in Syrië zijn donderdag 58 mensen omgekomen. Het gebedshuis zou zijn gebombardeerd omdat het Amerikaanse leger dacht dat het om een “ontmoetingsplaats van radicale Al-Qaida-terroristen” zou gaan.

Dat meldt persbureau AA op basis van lokale bronnen en reacties van het Amerikaanse leger.

VS achter bloedbad Syrische moskee Aleppo ‘Megablunder’3

De moskee die door de VS is gebombardeerd, blijkt van de Tablighi Jamaat te zijn, een Islamitische beweging die strijdt tegen radicalisme.

De dader achter de bloedblad is het Amerikaanse leger, laat persbureau AA weten na vragen aan de Amerikaanse krijgsmacht US Central Command (CENTCOM). Die verklaarde schriftelijk aan het Turkse persbureau dat “er een luchtaanval is uitgevoerd in Idlib waarbij een groot aantal terroristen is gedood bij een ontmoetingsplaats van Al-Qaida”. Op de vraag van de Turkse AA-journalist of de aanval in Aleppo op een moskee dezelfde aanval is als in Idlib gaf een CENTCOM-woordvoerder aan dat de aanval toch in de buurt van Aleppo is uitgevoerd [desbetreffende moskee]. “We zoeken het uit en zullen alle details bekendmaken”, aldus CENTCOM.

VS achter bloedbad Syrische moskee Aleppo ‘Megablunder’6

Luchtaanvallen

Het Amerikaanse leger heeft vier bombardementen uitgevoerd op de Syrische moskee, waar zich 200 tot 300 moslims in bevonden tijdens een druk avondgebed.

VS achter bloedbad Syrische moskee Aleppo ‘Megablunder’2

Official van de Syrische civiele beschermingsorganisatie Etarib, Mustafa Ubeyd, heeft in een audioboodschap, in handen van persbureau AA, verklaard dat zij binnen vijf minuten bij de verwoeste moskee waren. “Op de grond lagen ledematen van burgers. Ooggetuigen melden dat er drie luchtaanvallen hebben plaatsgevonden op de moskee. Toen mensen naar buiten vluchtten, is er een vierde bom losgelaten”, aldus Ubeyd.

VS achter bloedbad Syrische moskee Aleppo ‘Megablunder’7

Tablighi Jamaat

De getroffen Tablighi Jamaat staat bekend om zijn felle uitspraken tegen radicalisme en onderdrukking. De beweging is ook actief in Indonesië, Pakistan en Bangladesh. De recente jaarlijkse bijeenkomst van Tablighi is in Bangladesh bijgewoond door drie miljoen moslims.

De verwoeste moskee op vrijdagochtend:

VS achter bloedbad Syrische moskee Aleppo ‘Megablunder’

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ALEPPO | Gepubliceerd: 17-03-2017

Mar 17, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...