<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 28, 2015

VS: “PKK is een terroristische organisatie; Turkije heeft het recht zichzelf te verdedigen”

De Verenigde Staten heeft gereageerd op de acties en maatregelen die Turkije heeft genomen vanwege de terroristische aanslagen in de afgelopen dagen in het land.

“We zijn ervan bewust dat Turkije het recht heeft zichzelf te verdedigen. De PKK is een terroristische organisatie”, stelt woordvoerder van Buitenlandse Zaken John Kirby namens de Verenigde Staten.

“We zijn Turkije dankbaar dat het zijn vliegbasis heeft beschikbaar gesteld en ons steunt in onze strijd tegen terroristische organisaties zoals Daesh”, aldus Kirby.

In de afgelopen dagen is Turkije ook aangevallen door de terroristische organisatie PKK. “De aanvallen die Turkije op de PKK uitvoert is een reactie op hun terroristische daden”, stelde Kirby.

Kirby meldde ook dat ze de Turken bedanken voor hun strijd tegen Daesh. “62 landen strijden nu gezamenlijk tegen Daesh. We werken samen met Turkije om het gevaar van Daesh tegen te gaan. Deze samenwerking is zeer belangrijk voor ons. We zijn hun dankbaar.”

Volgens de Verenigde Staten heeft de PKK slechts in enkele gevallen aanvallen op Daesh verricht. “De Verenigde Staten werkt niet samen met de PKK in de strijd tegen Daesh. De PKK is een terroristische organisatie en is door ons op de lijst van buitenlandse terroristische organisaties geplaatst.”

Op de vragen van de pers waarom de Verenigde Staten geen aanvallen op de PKK verricht geeft Kirby aan dat de Verenigde Staten de PKK nooit heeft verdedigd. “Echter, we behouden ons het recht voor om maatregelen te nemen tegen alle terroristen.”

 

© Turksemedia.nl | AA – WASHINGTON

Jul 28, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...