<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 05, 2017

VS reageert: Wereld veiliger dankzij vliegbasis in Turkije

De Verenigde Staten is met een antwoord gekomen op de Turkse vragen waarom terreurgroep Daesh niet wordt gebombardeerd in Noord-Syrië en Turkije alleen is gelaten in de strijd.

“Slecht weer”, zegt de Amerikaanse kolonel John Dorrian, tevens woordvoerder van de door de VS geleide coalitie tegen Daesh. “We hebben gedaan wat we konden doen.”

Turkije is woedend omdat de VS en coalitielanden geen luchtsteun geven aan het land in de strijd tegen de terreurgroep.

Dorrian zegt niet al teveel in de diplomatieke details te willen treden. “Want ik heb daar geen kennis van. Het is nog niet bekend hoe Turkije in de strijd gesteund zal worden: de gesprekken duren voort. Wij hechten veel waarde aan de strijd van Turkije tegen Daesh. Het is heel belangrijk wat Turkije doet.”

vs-reageert-wereld-veiliger-dankzij-luchtbasis-in-turkije-2

Amerikaanse vliegtuigen hebben in Noord-Syrië enkel een rondvlucht gemaakt om zo ‘spierballen te tonen’ aan de terreurgroep.

Incirlik

De Amerikaanse kolonel kreeg ook de vraag wat er met vliegbasis Incilik gaat gebeuren nu de VS niets doet tegen Daesh. “Vliegbasis Incirlik is van onschatbare waarde wegens de capaciteit die het biedt aan de coalitie. De hele wereld is veiliger dankzij de missies die daarvandaan worden uitgevoerd.”

Reactie

De Turkse reactie op het Amerikaanse antwoord liet niet lang op zich wachten. De Turkse vicepremier Veysi Kaynak gelooft er niets van. “Sorry hoor, maar dit is spotten met mensen. Ik heb geen militaire achtergrond, maar als je vliegtuigen rondvluchten kan maken tijdens dit ‘slecht weer’, moeten ze ook kunnen bombarderen terwijl alle inlichtingen aanwezig zijn. 65 landen tegen een terreurgroep die bestaat uit een paar duizend terroristen. Ik denk dat men niet echt verhinderd was, maar bewust geen strijd levert.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 05-01-2017

Jan 05, 2017
Loading posts...