<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 22, 2017

‘Waarom bemoeit Europa zich zoveel met Turkije?’

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş heeft naar aanleiding van uitspraken van enkele Europese politici over het naderende Turkse referendum gezegd dat Europa zich met interne Turkse zaken bemoeit.

“Waarom bemoeit Europa zich nu met Turkije?”, vroeg Kurtulmuş zich af. “Ze zeggen wat er zal gebeuren bij een ‘ja’ of een ‘nee’. Wat boeit dat jou? Heeft iemand dit aan jou gevraagd? Het zijn Turken die ‘ja’ of ‘nee’ gaan stemmen. Bemoei je met je eigen zaken. Redt je eigen democratie van racisme en xenofobie”, zei Kurtulmuş.

Waarom bemoeit Europa zich zoveel met Turkije3

De woorden van de Turkse vicepremier komen nadat met name enkele Duitse politici in Duitsland meedoen aan een nee-campagne voor het naderende Turkse referendum.

Europees nee-kamp

In Duitsland hebben Duitse Turken nee-reclames in het Turks zien langskomen op de Duitse staatszender, met daarin onjuiste informatie over het nieuwe systeem. Daarnaast stonden voorpagina’s van grote Duitse kranten en tijdschriften vol over Turkije. Een Duits magazine heeft de halve maan van de Turkse vlag als duivelshoorntjes gebruikt achter het hoofd van Erdoğan.

De Duitse politicus Claudia Roth heeft ook een foto gedeeld waarop te zien is dat ze ‘hayir’ (nee) heeft geschreven op haar hand.

De Zwitserse krant Blick heeft het nog bonter gemaakt: die kopte geheel in het Turks dat men nee moet gaan stemmen voor het Turkse referendum, dat Turkije in korte tijd nog sterker zal maken. De Turkse president reageerde daarop met de opmerking ‘dat hij blij is dat de Zwitserse krant Turks begint te leren’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-03-2017

Mar 22, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...