<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2018

Waarom gaat Turkije vervroegd naar de stembus?

De Turken gaan niet in november 2019, maar al over twee maanden naar de stembus: 24 juni. De verkiezingen zijn deze week op aanvraag van MHP-leider Devlet Bahçeli en na goedkeuring van de Turkse president vervroegd.

De Turkse vicepremier Bekir Bozdağ vergelijkt het met een nieuwe auto. Een die al is gekocht, maar sinds 16 april 2017 ongebruikt aan de kant staat.

“Er is gekozen voor een nieuw systeem, terwijl we twee jaar doorgaan met een oude dat ziektes bevat. Als de verkiezingen in 2019 zouden plaatsvinden, moest men voor lokale, presidents- en parlementsverkiezingen dat jaar twee keer naar de stembus, in maart en in november.”

Bozdağ vindt de nieuwe datum een goede zet. “Turkije is daarmee gered van vele (ramp)scenario’s, onzekerheden en valkuilen. Turkije zou hierdoor verloederen. Dit zou economische en politieke gevolgen met zich meebrengen. Met deze zet zijn plannen van kwaadwillenden in duigen gevallen. Ze bereidden valstrikken voor. Voortaan bepaalt dit volk zijn lot, niet anderen.”

Volgens de Turkse vicepremier gaat het Turkse volk op 24 juni een nieuw tijdperk in.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-04-2018

Apr 19, 2018
Loading posts...