<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2017

Waarom wordt Turkije van alle kanten aangevallen?

De Turkse minister van Ontwikkeling Lütfi Elvan heeft tijdens een speech in Mersin laten weten dat Turkije steeds meer te maken heeft met buitenlandse aanvallen, nu dat land steeds machtiger wordt.

“Buitenlandse (valse) machten die het niet kunnen hebben dat Turkije zo hard groeit, draaien nu wel helemaal door”, sprak Elvan. “Er is sprake van een toename in hun vijandschap. Het aantal aanvallen neemt toe. Desondanks falen ze. Het is ze tot nu toe niet gelukt. Hierna zal het ze ook niet lukken”, zei de Turkse minister refererend naar de mislukte couppoging van vorig jaar, die hij ‘het grootste verraad ooit’ noemde. Met de coup wilden machten die het op Turkije hebben gemunt, het land verdelen en vernietigen.

Elvan liet weten dat Turken zien dat enkele kringen in sommige landen ongerust worden en het niet kunnen hebben dat Turkije machtiger wordt. “Kijk eens wat er allemaal om ons heen gebeurt. Uit alle kanten van de wereld wordt Turkije en onze president Erdoğan aangevallen. We zien dat ze het niet kunnen hebben dat Turkije sterker wordt.”

De Turkse minister gaf ook antwoord op de vraag waarom Turkije zo hevig wordt aangevallen. “Dat is erg duidelijk: Turkije is de hoop van behoeftigen, onderdrukten en slachtoffers. Turkije heeft zich altijd voor hun ingezet. Turkije komt altijd als eerste in actie bij onrecht tegen mensen.”

Elvan benadrukte ook de essentie van eenheid in Turkije, zodat “doelen voor 2023 worden bereikt en Turkije zich in de top 10 grootste economieën ter wereld plaatst.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA –  MERSIN | Gepubliceerd: 25-12-2017

Dec 25, 2017
Loading posts...