<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2015

Wat probeert De Telegraaf te doen?

Er is maandag veel ophef ontstaan over de voorpagina van De Telegraaf dat een storm van reacties heeft losgemaakt op social media. Er is sprake van selectieve berichtgeving waarbij bewust informatie wordt achterhouden, valt te lezen in reacties.

Op de voorpagina staat een artikel met als titel ‘Wat doen wij’ met daaronder data en dodenaantallen van enkele geselecteerde terreuraanslagen.

Enkele vreselijke (terreur)aanslagen ontbreken echter. “Waar staat de terreuraanval van Breivik, een conservatieve christen, die in 2011 in totaal 77 mensen om het leven bracht? De terreuraanval in Ankara van een maand geleden waarbij 97 mensen omkwamen? MH17? Marokko? Afghanistan? Syrië? Irak? Pim Fortuyn? en nog vele anderen”, staat in de reacties.

webr3fwqesacdx

(Enkele aanslagen: Terreuraanslag in Beirut, Breivik, MH17 en Ankara)

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu reageert ook op de selectieve berichtgeving. “Wij, ‘De Telegraaf’, noemen zelfs de aanslag in Beirut op 12 november niet, waar minstens 43 mensen omkwamen en circa 200 mensen gewond raakten, Wij, ‘De Telegraaf’, laten ook gemakshalve weg dat er dagelijks tientallen mensen in Syrië, Irak en Afghanistan sterven door de terreur van ISIS, Wij, ‘De Telegraaf’, zijn uiteraard selectief verontwaardigd, omdat voor ons het ene onschuldige mensenleven meer waard is dan een ander onschuldig mensenleven. Wij, ‘De Telegraaf’, zaaien graag tweedracht en zetten graag mensen tegen elkaar op. Wij, ‘De Telegraaf’, kunnen ons weer met recht de foutste krant van Nederland noemen”, staat er op de Facebookpagina van Kuzu.

webr3qfeads webr31wqsacxz

Andere geluiden melden dat dit soort acties leiden tot het niet samen in vrede kunnen leven in Nederland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Nov 16, 2015
Loading posts...