<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 19, 2018

Wat zal VVD zeggen over Engelse borden na klagen over Turkse?

Jan Pronk van VVD Den Haag klaagde maandag over de Turks-Nederlandse stemwegwijzers in de stad. Kort na zijn klacht hangt een deel van Den Haag vol met nieuwe verkeersborden: Engelse.

De volledig Engelse borden leiden naar parkeerplekken voor een zeilwedstrijd. Donderdag 21 juni zetten zeilboten koers richting Den Haag. In een onderbord staat ook een andere Engelse benaming, die van een winkelcentrum.

Turks

Turkse vertalingen op verkeersborden naast de openbare weg zijn onwenselijk omdat men de Nederlandse taal moet beheersen op de arbeidsmarkt en samenleving, aldus Pronk tegen het AD. De Turks-Nederlandse verkeersborden zouden een ‘verkeerd signaal’ afgeven.

Het gemeenteraadslid uit Scheveningen gaat de tijdelijke Turks-Nederlandse verkeersborden, die nu de verkiezingen voorbij zijn worden weggehaald, aangeven bij het Haagse college van burgemeesters en wethouders. De discussie bereikte dinsdag ook de Tweede Kamer.

Actie

Het is de vraag of VVD Den Haag ook gaat klagen over de Engelse borden en de impact op de Nederlandse taalbeheersing, laten lezers aan dit medium weten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 20-06-2018

Jun 19, 2018
Loading posts...