<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 10, 2016

‘We zullen doorgaan met wat zij niet willen: het nieuwe Turkije’

Turkije zal ondanks alle tegenwerkingen dat het ondervindt de hervormingen doorvoeren die nodig zijn om door te kunnen groeien.

Dat liet de Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş weten tijdens een openingsceremonie in Istanbul.

“We zullen exact doen wat zij niet willen dat we doen en niet willen dat we bouwen. We zullen doorgaan met het bouwen en openen van nieuwe wegen, fabrieken, vliegvelden en scholen. Zij willen het nieuwe Turkije tegenhouden, wij zullen het omgekeerde doen”, sprak Kurtulmuş.

De Turkse vicepremier gaf aan dat deze groepen door middel van terreur (PKK, Daesh-IS) in het land de vooruitgang van Turkije willen tegenhouden: “Deze gemene en vuile middelen hebben als doel om de enorme groei van Turkije tegen te houden. Ze willen dat Turkije weer afhankelijk wordt. Ze willen dat de bevolking in angst leeft. Ze willen de eenheid van onze mensen schaden.”

Kurtulmuş benadrukte dat de Turkse bevolking hoopvol moet blijven. “Alle obstakels zullen worden overwonnen. Ze zullen niet kunnen overwinnen. Turkije zal zich niet overgeven. De nieuwe grondwet zal er komen”, aldus Kurtulmuş.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Apr 10, 2016
Loading posts...