<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 25, 2019

Weeskinderen Bangladesh: Turken zorgen voor ons als hun eigen kinderen

Bengaalse weeskinderen zijn de Turkse bevolking enorm dankbaar voor de genereuze steun, lieten ze zaterdag in interviews weten.

De basisbehoeften evenals de educatieve en sociale behoeften van ongeveer 32 kinderen in een weeshuis in de hoofdstad Dhaka worden opgevangen door Turkse donoren.

“Turkije helpt ons zo veel. Zij [Turkse mensen] zorgen voor ons, net als hun eigen kinderen. Ze hielpen ons studeren en namen de rol van vader en moeder op zich”, zei Abdul Ahad, een 12-jarige in het weeshuis.

De bedrijfskosten van het weeshuis Babu’l-Aman worden ook gedragen door de Turkse hulpstichting IHH en de Turkse privéschool Esenler Devran College.

Farzul Vahid, ook twaalf, benadrukte hoe belangrijk Turkije voor hem is. Hij heeft een afbeelding van de Turkse en Bengaalse vlaggen in zijn kamer hangen. “Turkije heeft ons laten zien dat we niet alleen zijn. We zijn hun dankbaar”, reageerde Vahid die droomt om leraar te worden.

“Ik wil graag doorgaan met mijn opleiding. Ik wil ingenieur worden. Ik hoop dat ik mijn droom kan waarmaken”, aldus een ander weeskind Sehadet Hasan Rafi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DHAKA | Gepubliceerd: 25-05-2019

May 25, 2019
Loading posts...