<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 18, 2019

Wel of geen Brexitdeal, Turkije profiteert in beide gevallen

Turkije zal de economische betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk (VK) blijven verbeteren, ongeacht de uittreding van de EU met of zonder akkoord, zei de Turkse minister van Handel dinsdag.

Turkije verwacht dat er wel een Brexitdeal komt, wat gunstig zal zijn voor beide partijen, zei minister Ruhsar Pekcan tijdens een forum in de hoofdstad Ankara.

Pekcan zei dat haar land wil samenwerken met het VK, vooral in het Midden-Oosten, Afrika, Centraal-Azië, de Balkan en het Verre Oosten.

Op het forum zei Liam Fox, de Britse staatssecretaris voor internationale handel, dat de banden tussen de twee landen na de Brexit belangrijker worden gevonden. Hij liet weten dat Britse bedrijven worden aangemoedigd om meer in Turkije te investeren.

VK streeft naar een onafhankelijk handelssysteem na het verlaten van de EU. Turkije zal daarin een belangrijke partner voor het land zijn, benadrukte Fox. Brexit is een kans en vormt geen bedreiging voor de relaties met Turkije, zei Fox.

TOBB-voorzitter Rıfat Hısarcıklıoğlu (Unie van Turkse Kamers) vertelde tijdens het forum dat de Britten voor 10 miljard dollar hebben geïnvesteerd in Turkije en dit de meest concrete indicator van vertrouwen in de economie en toekomst van het land is. “Turkije en het VK zijn belangrijke handels- en investeringspartners.”

“We verwachten dat de Brexit met of zonder deal geen negatieve invloed zal hebben op de bilaterale economische betrekkingen tussen Turkije en het VK”, vertelde Hisarcıklıoğlu.

Hij riep de twee landen op om een ​​vrijhandelsovereenkomst te ondertekenen en zei dat dit het “beste commerciële model” zal zijn.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-06-2019

Jun 18, 2019
Loading posts...