<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2016

‘Wereld moet Turkije juist bedanken’

De wereld kan Turkije niet om verantwoording vragen, maar kan enkel Turkije juist bedanken voor wat het doet voor de vluchtelingen. Dat zei de Turkse premier Ahmet Davutoğlu dinsdag in Ankara.

Aanleiding van deze toon is het gesprek tussen de Amerikaanse president Obama en de Russische president Putin. Die spraken over de handelingen van Turkije bij de grens met Syrië en de vluchtelingen. “Dat gesprek heeft voor ons geen waarde. Het uiteindelijke besluit over de Turkse grenzen wordt enkel genomen door Turkije zelf. De Turkse grenzen zijn enkel open geweest door het humanitair handelen voor de mensen die al vijf jaar vluchten voor de oorlog in Syrië. De wereld kan Turkije enkel bedanken voor wat het doet voor de vluchtelingen die te gast zijn en kan Turkije niet om verantwoording vragen”, zei Davutoğlu.

De Turkse premier kreeg ook de vraag wat Turkije zal doen als de Europese Unie niet aan zijn afspraken houdt betreft de vluchtelingendeal. “Ik neem mijn Europese collega’s zeer serieus. Turkije is hier heel serieus in. Turkije komt zijn beloftes altijd na zonder later afspraken te wijzigen. Ik geloof erin dat de afspraak over visumvrij reizen door zal gaan. Als dat niet gebeurt, kan niemand verwachten dat Turkije daarop niet zal reageren”, aldus Davutoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Apr 19, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...