<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2018

Wereldbank lovend over zakelijk klimaat Turkije

Turkije heeft opmerkelijk vooruitgang geboekt in hervormingen om het ondernemingsklimaat te verbeteren, zo maakte de Wereldbank woensdag bekend.

“Turkije heeft het afgelopen jaar een recordaantal bedrijfshervormingen doorgevoerd waarmee het land een plek verovert in de top 10 van wereldwijde verbeteraars van dit jaar”, verklaarde de bank.

Volgens het Doing Business 2019-rapport versnelden hervormingen van vorig jaar de inspanningen van Turkije om het ondernemingsklimaat voor kleine en middelgrote ondernemingen – mkb’s – te verbeteren.

“In de afgelopen vijf jaar heeft Turkije gemiddeld één hervorming per jaar gerealiseerd. Als gevolg daarvan bereikt Turkije de 43ste plaats in het wereldwijde ranking van gemakkelijk zakendoen.”

Johannes Zutt, directeur van de Wereldbank voor Turkije, reageerde: “Ik ben verheugd over de prioriteit die de overheid op de belangrijke agenda plaatst om het ondernemingsklimaat te verbeteren om investeringen te stimuleren en banen te creëren.”

“Gezien de huidige economische situatie in Turkije, is het niettemin bemoedigend voor het wereldwijde bedrijfsleven en lokale ondernemers om het proces van bedrijfsvoering te vereenvoudigen in vele zakelijke sectoren”, zei Zutt.

Zoals benadrukt in het verslag voerde Turkije in totaal zeven hervormingen door; inclusief voor het starten van een bedrijf, het omgaan met bouwvergunningen, het verkrijgen van krediet, het betalen van belastingen, grensoverschrijdende handel, het afdwingen van contracten en het oplossen van insolventie.

“Het land presteert het best op het gebied van contracten, met een wereldwijde rangorde van 19, en het beschermen van beleggers in minderheidsbelangen [26e plaats].”

“Bijvoorbeeld, het oplossen van een commercieel geschil via een lokale rechtbank in eerste aanleg in Turkije kost 25 procent van de claimwaarde, vergeleken met het regionale gemiddelde van 26,3 procent”, liet de bank weten.

De Wereldbank merkte ook op dat Turkije slechts een van de zeven economieën in de wereld is die een 15 of hoger scoren in de kwaliteit van gerechtelijke instanties.

“Het presteert ook goed op het gebied van registratie van onroerend goed, met een wereldwijde rangorde van 39. In slechts vijf dagen is het vier keer sneller om een ​​eigendomsoverdracht in Turkije te registreren dan in de regio.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-10-2018

Oct 31, 2018
Loading posts...