<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 04, 2021

Wereldbank voorziet Turkije van recordbedrag

De Wereldbank maakte woensdag bekend dat ze haar financiële steun aan Turkije heeft uitgebreid en een recordbedrag van 2,5 miljard dollar verstrekt voor negen ontwikkelingsprojecten.

Het ’s werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking verklaarde dat met de aanvullende goedkeuringen vorig jaar, de actieve kredietportefeuille in Turkije nu in totaal 6,7 miljard dollar bedraagt ter ondersteuning van 21 projecten.

Samen met een reeks kennisproducten zal deze financiële steun bijdragen aan de uitvoering van het elfde nationale ontwikkelingsplan van Turkije, zoals uiteengezet in het Country Partnership Framework van de Bank.

Vijf ontwikkelingsprojecten zijn snel voorbereid om Turkije te steunen in zijn strijd tegen het coronavirus, is opgemerkt. De Wereldbank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.

“Voortbouwend op haar langdurige partnerschap met het land zal de Wereldbank in 2021 blijven bijdragen aan het mobiliseren van financiering, kennis en mondiale ervaring om Turkije te helpen de instellingen te versterken die nodig zijn om sociale en economische vooruitgang te ondersteunen”, aldus Turkije-directeur van de Wereldbank Auguste Tano Kouame.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-02-2021

Feb 04, 2021
Loading posts...