<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2021

Wereldleiders ontvangen boek Erdoğan ‘Een eerlijkere wereld is mogelijk’

Het nieuwe boek van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zal tijdens de Algemene Vergadering van de VN op 21 september in New York uitgedeeld worden aan alle wereldleiders.

Het werk van Erdoğan heeft als titel ‘Een eerlijkere wereld is mogelijk’ en belicht belangrijke problemen waarmee de wereldpolitiek wordt geconfronteerd, waaronder onrecht, vluchtelingencrises, terrorisme, Islamofobie en richt zich ook op discriminatie en dubbele standaarden in de wereld.

De Turkse president vestigt de aandacht op problemen met de VN, zoals tekortkomingen op het gebied van legitimiteit, inclusiviteit, efficiëntie, vertegenwoordiging en bestuur en herhaalt dat het mondiale orgaan uitgebreide hervormingen nodig heeft. “De wereld is groter dan vijf”, is een wereldbekende uitspraak van de Turkse leider.

Erdoğan roept op tot een eerlijkere vertegenwoordiging en de opheffing van het vetorecht dat momenteel beperkt is tot de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad: de VS, het VK, Frankrijk, Rusland en China.

Het boek biedt oplossingen voor de reorganisatie van de VN-Veiligheidsraad op een zodanige manier dat het alle continenten, overtuigingen, afkomst en culturen op de meest rechtvaardige manier vertegenwoordigt.

Erdoğan stelt voor om het aantal permanente leden van de VN-Veiligheidsraad op te trekken tot twintig.

Het boek wordt gedrukt en gedistribueerd door de in Istanbul gevestigde uitgeverij Turkuaz en wordt vertaald in verschillende talen, waaronder Engels, Arabisch, Duits, Frans, Russisch en Spaans.

De opbrengst van het boek gaat naar de Turkse staatsorganisatie voor rampenbestrijding (AFAD), die ook wordt ingezet voor internationale humanitaire hulp.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-09-2021

Sep 17, 2021
Loading posts...