<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 09, 2015

Wereldmedia bijeen na leugen foto zoon Erdogan met ‘IS-leden’

Medewerkers van het kantoor van de Turkse premier Davutoğlu hebben leden van de wereldmedia bijeengebracht in het restaurant van de gebroeders die ervan werden beschuldigd banden te hebben met terreurgroep Daesh (IS).

Vertegenwoordigers van persbureaus en kranten Reuters, AFP, BPA, El Pais, El Mundo, New York Times, WSJ en Middle East Eye kwamen bijeen in het restaurant van de gebroeders Kember in Istanbul.

web23refwdscxz

De twee broers hebben de medialeden met rozen ontvangen.

web3fewdscx

web23refwdcs

Foto

De uitnodiging kwam na de verspreiding van een foto door enkele persbureaus waarop de gebroeders samen met de zoon van president Erdoğan staan. De foto, die in hetzelfde restaurant is genomen, kreeg als onderschrift dat de familie van Erdoğan banden zou hebben met terreurgroep IS.

webr3fqeacsd

Na groot media aandacht in Turkije werd bekend dat het om een valse beschuldiging ging, voornamelijk verspreid vanuit de kant van Rusland. De gebroeders Kember hebben aangegeven zeer verrast te zijn. “We komen uit Hatay en leven al 25 jaar in Istanbul. We zijn nog nooit in Syrië of Irak geweest. Dat we een baard hebben betekent niet dat we bij een terreurgroep horen, de Griekse christen hiernaast heeft ook een baard. Onze vaste klanten gaven aan het jammer te vinden dat mensen met een schoon hart zijn zwartgemaakt. We wachten niet op een excuus van de media, een rectificatie van het nieuws is voldoende. Ik vraag de Turkse president Erdoğan om Putin hierheen te brengen als hij in Istanbul is zodat hij zelf de waarheid kan zien”, zegt Ismail Kember.

web3rfqwesacxz

Kember meldt dat de desbetreffende foto ook eerder, nog voordat IS bestond, verspreid is met onderschrift dat ze banden zouden hebben met Al-Qaida.

webr32fedx

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Dec 09, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...