<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 31, 2024

Wereldvertrouwen in Turkse economie stijgt

Turkije blijft externe fondsen aantrekken nu het vertrouwen in de economische routekaart voor veel vertrouwen zorgt, maakte de Turkse financiënminister Mehmet Şimsek duidelijk nadat deze week bijna 1,5 miljard euro aan financiering van de Wereldbank is veiliggesteld voor drie projecten.

De Turkse minister benadrukte dat Turkije middelen van buitenlandse financieringsinstellingen aan binnenlandse organen blijft verstrekken in het kader van projectfinanciering.

Hij nam kennis van een intentieverklaring die is ondertekend voor de financiering van 500 miljoen euro in het kader van het door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) aangekondigde financieringspakket van bijna 1,5 miljard euro voor de door de aardbeving getroffen regio.

Şimşek zei dat de Wereldbank Turkije na de EBRD ook steun heeft verleend voor drie projecten.

“Het vertrouwen in de economische routekaart van Turkije heeft ervoor gezorgd dat de stroom van externe fondsen dit jaar op volle snelheid doorgaat”, benadrukte hij.

“Binnen de reikwijdte van onze vruchtbare samenwerking met de Wereldbank hebben we 1,5 miljard dollar veiliggesteld voor de financiering van drie afzonderlijke projecten, die zullen worden gebruikt om de zekerheid van de Turkse energievoorziening te garanderen en het groene transformatieproces van ondernemingen te ondersteunen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-03-2024

Mar 31, 2024
Loading posts...