<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 29, 2022

Wereldwijde vraag naar Turkse onbemande helikopters

Vanaf 2023 zal de Turkse onbemande helikopter Alpin ook vliegen in het buitenland en in Turkije maakt het zich op voor militaire doeleinden.

Dat maakte directeur Davut Yılmaz van de Turkse bouwer Titra Teknoloji bekend.

Met name landen in het Midden-Oosten en Afrika willen Alpin aanschaffen, vertelde Yılmaz. Ook hebben twee Europese landen en NAVO-lidstaten de Turken uitgenodigd voor een aanbesteding. “Vanaf volgend jaar gaan Alpin ook in het buitenland vliegen.”

De Alpin was eerst een buitenlandse bemande helikopter. “We hebben de zaken die niet meer nodig zijn (zoals de bemanning) uit het toestel gehaald en onze eigen systemen en software geïntegreerd. De helikopter kan kleiner of groter worden gebouwd. De Alpin wordt met de dag steeds meer van eigen makelij en daarmee Turkser.”

De helikopter werd voor het eerst ingezet voor civiele doeleinden, bij bosbranden, maar krijgt binnenkort een militair tintje, benadrukte de Turkse directeur. “De heli kan nu meer vracht meenemen. In 2023 worden dat ook zware wapensystemen zoals raketten.”

De Turkse helidrone kan zo’n 9 uur lang in de lucht blijven, klimmen naar zo’n 6 kilometer hoogte en 200 kilogram aan ladingen meenemen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-06-2022

Jun 29, 2022
Loading posts...