<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 13, 2017

WHO belooft Turkije Rohingya-moslims te gaan helpen

De Turkse vicepremier Recep Akdağ heeft woensdag laten weten dat de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, de gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties (VN), ook mee zal helpen in het steunen van vluchtende Rohingya-moslims.

Dat werd bekend na een gesprek tussen Akdağ en directeur-generaal van WHO Tedros Adhanom. Zij troffen elkaar in Hongarije tijdens een vergadering van de VN-organisatie waar de Turkse vicepremier hoofdspreker was.

“We hebben het over de situatie in Myanmar en Bangladesh gehad. Ik heb hem verteld dat Turkije makkelijker opvangkampen in Myanmar en Bangladesh kan [opzetten en] dienen als er wordt samengewerkt met een internationale hulporganisatie.”

De Turkse vicepremier gaf aan dat de WHO-directeur heeft gezegd Turkije hierin te zullen gaan helpen. “Turkije is gelukkig een land geworden dat dit [opzetten opvangkampen] kan financieren, organiseren en personeel kan inzetten. Dit zijn opdrachten die ik van de Turkse president en premier heb gekregen. Maar we hebben wel toestemming nodig om dat te kunnen doen in iemand anders land. Het is belangrijk dat we politieke steun krijgen van een organisatie die bij de VN hoort. Aan de andere kan zijn wij zelf politiek en diplomatiek bezig”, aldus Akdağ.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOEDAPEST | Gepubliceerd: 13-09-2017

Sep 13, 2017
Loading posts...