<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 24, 2015

“Wie Turkije schade aanricht zal tien keer harder gestraft worden”

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu heeft afgelopen vrijdag bevestigd dat Turkije militaire aanvallen op stellingen van Daesh (IS) heeft uitgevoerd.

Turkije is vandaag begonnen met een grootschalig antiterreuroperatie tegen Daesh-aanhangers en Koerdische militanten van de terreurorganisatie PKK.

Bij invallen op verschillende locaties in Turkije zijn er 297 mensen opgepakt. Bij de antiterreuroperatie zijn duizenden agenten en speciale troepen ingezet.

Daarnaast hebben Turkse straaljagers tegelijkertijd luchtaanvallen uitgevoerd op doelen nabij de Turks-Syrische grens. De Turkse premier benadrukte dat de luchtaanvallen vanuit Turks grondgebied zijn uitgevoerd.

web3rqwdsa

“Alle Daesh-doelen zijn met een 100 procent nauwkeurigheid vernietigd. Ik feliciteer de piloten en de luchtmacht met dit succes”, aldus Davutoğlu.

De antiterreuroperatie en de luchtaanvallen zijn een reactie op aanslagen waarbij tientallen Turkse jongeren, Turkse militairen en politieagenten die in de afgelopen dagen opeenvolgend zijn gedood.

“De terroristen die onze burgers hebben vermoord zullen hiervoor zwaar gestraft worden. De operaties zullen verdergaan. We zijn aan het volk en familieleden van de slachtoffers verschuldigd de daders op te sporen en te bestraffen. Dit optreden is niet alleen voor de republiek Turkije, maar ook voor de Turkse democratie”, verklaarde de Turkse premier.

Als reactie op het optreden van de Turkse politie bij illegale protesten gaf de premier aan dat een dusdanig optreden noodzakelijk is omdat sprake is van illegaal wapenbezit.

“Wie het voornemen heeft om terroristische activiteiten voor te bereiden of te ondernemen welke leed toebrengen aan het Turkse volk zal hiervoor tien keer harder worden bestraft,” aldus Davutoğlu.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Jul 24, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...