<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2016

Wildeman haalt uit naar Nederlandse politiek wegens minuut stilte-ophef Ankara-Parijs

“Natuurlijk gaat Kamervoorzitter Khadija Arib niet zeggen dat de Turkse slachtoffers simpelweg niet boeiend genoeg zijn voor de dames en heren van de Nederlandse politiek. Dus verschuilt ze zich achter iets over procedure wanneer je iets moet aanvragen, kortom: bureaucratisch geneuzel”, zegt de tot moslim bekeerde Nederlandse publicist Nourdeen Wildeman tegen NPO Radio 1 over de minuut stilte-commotie in de Tweede Kamer van vorige week. Hij heeft het een en ander te zeggen hoe politici reageren op een verzoek van een minuut stilte in de Kamer.

“We meten in Nederland met twee maten. Is een minuut stilte werkelijk teveel gevraagd? Is dat werkelijk tegen het zere been?”, vraagt Wildeman zich af. Hij vindt het bureaucratisch geneuzel dat men achter procedures schuilt over een minuut stilte. “Want volgens de woorden van Arib worden sommige aanslagen vanzelfsprekend in overweging genomen. Zoals de aanslag in Parijs, daarvoor werd vanzelfsprekend een minuut stilte gehouden.”

Toen DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu uit eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Ankara voor een minuut stilte vroeg in de Tweede Kamer was VVD-er Halbe Zijlstra er als de kippen bij, zegt Wildeman. “Hij bepleitte economische sancties tegen Turkije die hij slecht gedrag verwijt. Hij duidt moslims in Nederland, dus ook de Turken, na de tweede en derde generatie nog steeds aan als nieuwkomers. Een minuut stilte voor de doden in Ankara vindt hij een slecht idee”, zegt Wildeman.

Direct na hem kwam usual suspect CDA-er Sybrand Buma, zegt Wildeman. “Die grijpt iedere kans aan om te benadrukken dat moslims moeten begrijpen dat Nederland een joods-christelijk land is. Ook hij verschuilt zich in zijn afwijzing achter geneuzel over procedures”, aldus Wildeman.

Beluister het fragment hier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Mar 23, 2016
Loading posts...