<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 03, 2015

‘Wilders lijkt steeds meer op Hitler, beschadigt imago Nederland’

PVV-leider Geert Wilders begint meer op Hitler te lijken. Bovendien is hij ook nog eens een gevaar voor de Nederlandse economie, diplomatie en politiek. Dat stelt Tweede Kamerlid Selçuk Özturk.

Öztürk reageert daarmee op de uitlating van Wilders op Twitter dat alle Turkse Nederlanders die op een bepaalde partij hebben gestemd voor de Turkse parlementsverkiezingen terug moeten naar Turkije om daar van het ‘islamofascisme’ te genieten.

“Eerst was hij bezig met de Antilliaanse Nederlanders. Toen waren de Marokkaanse Nederlanders aan de beurt met de uitspraken “minder minder”. Nu roept hij op tot deportatie van Turkse Nederlanders. Groepen Nederlanders worden op basis van etniciteit en religie weggezet en gecriminaliseerd. Wilders is op weg naar de nieuwe Hitler van onze tijd. Het is tijd om op te komen voor de meerderheid van de Nederlanders die klaar is met deze haatzaaierij”, aldus Öztürk.

Geert Wilders liet in een reactie weten niet in te willen gaan op de discussie.

Özturk roept ook alle Tweede Kamerleden en het Kabinet op om afstand te nemen van de radicale uitspraken van Wilders en hem daarmee niet weg te laten komen. Dat doet Öztürk omdat het Kabinet en alle andere partijen niet met een reactie zijn gekomen.

Politieke beweging DENK van Tunahan Kuzu en Selçuk Özturk komt ook met een waarschuwing. “Wilders is schadelijk voor de Nederlandse economie, diplomatie en politiek. Wilders beschadigt het imago van Nederland. Wilders kost banen. VNO-NCW, de grootste ondernemingsorganisatie van Nederland, heeft hier eerder ook voor gewaarschuwd. Wilders is een gevaar voor de samenleving”, aldus DENK.

In Turkije behaalde Wilders ook het nieuws. “Een schandalige opmerking van Islamvijand Wilders” en “Blijkbaar heeft de verkiezingsuitslag veel pijn gedaan bij Wilders”, stond er in enkele Turkse kranten en nieuwssites. Op social media werd er ook hevig gereageerd. “Wie is hier de dictator?”, “Relnicht Wilders is weer bezig”, “Wat waren ook alweer de roots van Wilders zelf?” waren enkele uitlatingen van social media gebruikers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Nov 03, 2015
Loading posts...