<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 04, 2015

“Wilders tumor in hoofd, bijdrage Nederland vluchtelingen 0,000000001%”

DENK-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn donderdag naar het gemeentehuis van Zeewolde gekomen om PVV-leider Geert Wilders tegen te spreken bij de raadsvergadering, waar de komst van een asielzoekerscentrum in het dorp met 22.000 inwoners werd besproken.

Wilders vindt het “gekkenwerk” dat er opvang komt voor asielzoekers in Zeewolde en gaf aan dat de “asieltsunami” moet stoppen. De PVV-leider kondigde ook aan voortaan in elke gemeente waar mogelijk een asielzoekerscentrum komt, te gaan inspreken op raadsvergaderingen.

Kuzu en Öztürk gaven aan Wilders overal te volgen waar hij zich meldt als inspreker op deze raadsvergaderingen.

“Wilders is te vergelijken met een tumor in je hoofd. Mensen zeggen: je moet er geen aandacht aan schenken, maar dan wordt de tumor op het laatst zo groot dat er niets meer aan te doen is. Je moet hem bestrijden. Hoe? Wij gaan ons in iedere gemeente waar hij zich opwerpt als inspreker, ook melden als inspreker, voor het tegengeluid. Zijn optreden in Zeewolde trok nog veel aandacht, maar als hij dit een paar keer heeft gedaan is het nieuwtje er voor hem wel af”, aldus Öztürk.

Kuzu zei voor de vergadering dat hij “Geert Wilders zou bestrijden” en riep tijdens zijn speech uit tot medemenselijkheid en barmhartigheid.

“Wilders is hier om de boel op te hitsen en angst aan te wakkeren. Onthutsend dat iemand zo keihard over andere mensen kan praten. Die woorden van Wilders doen mij niet alleen in Den Haag zeer, maar ook hier in Zeewolde. Daar wil ik een humaan geluid tegenover zetten. Vluchten doe je niet voor de lol, maar als je ten einde raad bent en geen enkele uitweg meer ziet in je eigen land. Die mensen laten alles achter. Probeert eens u zich voor te stellen dat u zelf moest vluchten. Hoe machteloos zou u zich voelen als u in Nairobi of Rio de Janeiro aankomt als daar een lokale politicus zegt eigen volk eerst en u uitmaakt voor gelukszoeker. Zou dat niet pijn in uw ziel doen? We zien dagelijks de beelden van de vluchtelingen binnenstromen. Wat mij betreft is dit de grootste opgave van de wereld, de Europese Unie, Nederland, maar ook de gemeente Zeewolde voor staat. Mensen die op zee verdrinken. Mensen die in vrachtwagens stikken. Mensen die vastzitten op stations. Die beelden laten toch niemand onberoerd. Voor die mensen zouden we toch iets willen doen. Het grootste deel van de vluchtelingen wordt opgevangen in de regio, in tegenstelling tot wat de heer Wilders beweert. Pakistan en Turkije vangen per land 1,6 miljoen vluchtelingen op. Iran en Libanon per land 1 miljoen. Internationaal gezien levert Nederland een bijdrage van 0,000000001 procent aan de totale vluchtelingenstroom in de wereld. Op Europees niveau gaat het om 4 procent. Volgens Wilders wordt Nederland overspoeld door vluchtelingen, maar het feit is dat stranden van Zuid-Europa worden overspoeld met lijken. Gun mensen als Geert Wilders niet dat ze uw menselijkheid afpakken. Doe daar niet aan mee. Kies voor de medemenselijkheid in plaats van voor de haat. Kies voor het gulle gebaar in plaats van voor de kille afwijzing. Kies voor de barmhartigheid in plaats voor de angst”, aldus Kuzu.

 

© Turksemedia.nl

 

Sep 04, 2015
Loading posts...