<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2015

Wilders verdedigt Israël, Kuzu vraagt om uitleg

Tijdens de Algemene Beschouwingen zei PVV-leider Geert Wilders dat buurlanden in de regio te weinig doen om opvang te regelen voor Syrische vluchtelingen.

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu was het niet eens met Wilders en zei dat enkele buurlanden van Syrië, zoals Irak, Turkije, Libanon en Jordanië, inmiddels al miljoenen vluchtelingen opvangen.

Echter bleek een buurland van Syrië, Israël, geen één vluchteling op te vangen. Kuzu vroeg aan Wilders, die het vaak over de opvang in de regio heeft, of de PVV-leider wist welk land dat was.

“Quizjes doen we niet aan mee, u kennende denk ik dat u grapjes wil maken met Israël”, zei Wilders.

Kuzu: “Het gaat inderdaad om het land Israël. Het is een welvarend en rijk land. Het is een land in de regio dat voldoet aan alle criteria die de heer Wilders hier de afgelopen periode heeft gegeven. Het is ons en heel Nederland bekend dat Wilders goede contacten onderhoudt met Netanyahu en Lieberman. Is hij dan ook bereid om volgens zijn eigen criteria, zijn eigen consistentie een telefoontje te plegen naar Netanyahu en Lieberman en ze te vragen een bijdrage te leveren aan de vluchtelingenstroom?”

“Nee. De mensen die de cultuur, taal en religie met die Syrische vluchtelingen delen, daar heb ik het over. Ik heb het niet over de Joodse staat Israël. Ik heb het over de Arabische en Islamitische wereld daar omheen. Het is hun volk die de Syriërs moet opvangen en voor hun moet betalen”, was de verdediging van Wilders.

Kuzu zei dat Wilders nu door de mand is gevallen. “Volgens Wilders waren de vluchtelingen eerst allemaal gelukszoekers. Dan zijn het mensen die willen profiteren van onze sociale voorzieningen. Dan zijn het weer mensen die allemaal terroristen zijn. Meneer Wilders, dat past gewoon niet in Nederland. U heeft het over volksvertegenwoordigers die iets moeten doen, dan zou ik tegen u zeggen: Stop met haatzaaien”, aldus Kuzu.

Eerder noemde GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver Wilders een xenofoob. “Ik heb geen greintje menselijkheid gezien bij Wilders”, zei Klaver. SGP-Kamerlid Kees van der Staaij zei dat “ieder mens een medemens is en geen ongedierte.” SP-leider Roemer zei ook dat de PVV-voorman “haat aan het zaaien is en groepen tegen elkaar opzet.”

 

© Turksemedia.nl

Sep 18, 2015
Loading posts...