<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 08, 2016

‘Wij willen Erdogan in plaats van Obama’

De bekende Amerikaanse econoom Arthur Betz Laffer heeft in Ankara laten weten dat hij graag de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan ziet regeren in de Verenigde Staten.

“Als u een slechte economie wilt zien, kom dan naar de Verenigde Staten”, zei Laffer, bekend als de uitvinder van de Lafferkromme. “Ik doe het volgende voorstel. U krijgt van ons Barrack Obama in ruil voor Recep Tayyip Erdoğan”, zei de Amerikaanse econoom tijdens een seminar met als thema ‘het succes van het Turkse fiscale beleid op het gebied van de macro-economie’.

Turkse economie

Laffer had ook zeer lovende woorden over de Turkse economie. “De wereld heeft een verkeerd beeld over de economie in Turkije. Het gaat ongelooflijk goed met de Turkse economie. Kom naar de Verenigde Staten als u een slechte economie wilt zien. Een collega zei dit ook tegen mij: als wij Erdoğan zouden krijgen, zouden we het heel goed hebben in de Verenigde Staten”, sprak Laffer.

De Amerikaanse econoom gaf aan dat Turkije een applaus verdient. “Vooral als het gaat om belastingen en privatisering. Als Turkije zo doorgaat zal het welzijn flink toenemen. Turkije wacht een goede toekomst”, aldus Laffer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 08, 2016
Loading posts...