<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 20, 2019

Winkeliers bedanken Erdoğan voor renteloze leningen na noodweer Istanbul

Het Turkse verbond van winkeliers en ambachtslieden (TESK) is de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan dankbaar voor zijn steun na het noodweer in Istanbul dat voor waterschade bij winkeliers zorgde.

“We bedankten president Recep Tayyip Erdoğan voor zijn steun in de vorm van renteloze leningen aan winkeliers die schade opliepen door overstromingen”, verklaarde TESK-voorzitter Bendevi Palandöken dinsdag.

Ook zijn de verplichte uitgaven en schulden van getroffen winkeliers naar een latere datum uitgesteld, ook zonder rente.

De renteloze lening omvat een bedrag tot 100.000 lira, omgerekend zo’n 16.000 euro. Het terugbetaalproces start een jaar later.

Kritiek

Er is veel kritiek op de nieuwe burgemeester van Istanbul, Ekrem Imamoğlu (CHP), omdat hij onbereikbaar was tijdens de verwachte weercrisis. Hij was op vakantie in Bodrum.

Wel kwam Imamoğlu de volgende dag terug naar Istanbul om op een zondag in een rood hesje een rondje te lopen door de getroffen winkelstraten, maar kreeg de kritiek persoonlijk te horen van winkeliers. “Waar was u toen we u nodig hadden?”

Na het verbale steunrondje hervatte Imamoğlu zijn vakantie en ging snel weer met een vliegtuig in de middag naar Bodrum, melden Turkse nieuwsdiensten. Dat zorgde bij Turkse journalisten tijdens een praatprogramma ook niet voor veel goede woorden.

Ook kregen nieuwsdiensten documenten in handen waarin een aanbesteding voor het reinigen van het rioleringssysteem in opdracht van Imamoğlu zou zijn geannuleerd.

Imamoğlu staat in zijn korte leiding van Istanbul meer bekend om zijn omstreden uitspraken dan diensten. “Het vieren van vakantie past bij mij, integendeel tot sommige anderen”, is een van die uitspraken die op sociale media voor tienduizenden afkeurende reacties zorgde. “We wachten nog op de waarmaking van al je beloftes”, is ook een veel voorkomende reactie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA  – ISTANBUL| Gepubliceerd: 20-08-2019

Aug 20, 2019
Loading posts...