<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 13, 2019

Winterwonderland Turkije: een van beste wintersportfaciliteiten ter wereld

Het Turkse skioord op de hellingen van de berg Palandöken in de oostelijke provincie Erzurum, een van de meest ijskoude gebieden van het land, verwacht in het komende winterseizoen ruim een miljoen toeristen te ontvangen.

De voorbereidingswerkzaamheden in het skigebied zijn al gestart voor het nieuwe seizoen, zegt Okay Memiş, de gouverneur van de provincie Erzurum.

Palandöken verwacht skiliefhebbers uit voornamelijk Rusland, Iran en Europese landen, laat Memiş weten, die ook benadrukt dat Erzurum een van de beste wintersportfaciliteiten ter wereld heeft.

Als een top toeristische winterattractie voor skiërs biedt Palandöken mogelijkheid voor paragliding, evenals ‘s nachts skiën dankzij een verlichtingssysteem op wereldniveau en vele nieuwe faciliteiten zoals opritten voor schansspringen en schietbanen voor de biatlon. Bovendien ligt het populaire skigebied slechts twee kilometer van het stadscentrum.

De Turkse gouverneur zegt dat de provinciale gemeente samen met zijn kantoor activiteiten creëren voor racecircuits voor trekking en fietstochten. “We zijn van plan om meer toeristen te vermaken door nieuwe comfortabele hotels te bouwen waar traditionele gerechten worden geserveerd.”

Memiş onderstreept ook het belang van veiligheid bij het skiën, en meldt dat ze momenteel werken aan het verhogen van veiligheidsmaatregelen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ERZURUM | Gepubliceerd: 13-07-2019

 

Jul 13, 2019
Loading posts...