<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 05, 2016

Woedende MHP-leider over ‘tweede couppoging’: ‘Bereid je dan voor op je begrafenis’

De voorzitter van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP), Devlet Bahçeli, heeft gereageerd op het gerucht van diverse geluiden ‘dat er een tweede couppoging op komst is in Turkije’.

“Hoe bedoel je dat er een tweede staatsgreep op komst is? Degenen die maar een dollar waard zijn, kunnen zich dan voorbereiden op hun begrafenis”, reageerde Bahçeli in de richting van leden van terreurgroep FETO (coupdaders), die allen een 1 dollarbiljet op zak hadden, verstopt hebben en veel waarde hechten aan het bankbiljet [met daarop een speciaal serienummer dat de inlogcode is van het geheime gecodeerde communicatienetwerk ByLock dat is gebruikt door coupplegers en de rangorde binnen de beweging aangeeft, melden enkele geluiden].

Kritiek

MHP-leider Bahçeli had ook kritiek op de regerende AK-partij en oppositiepartij CHP. Hij vond dat de AK-partij ook gehoor moet geven aan het ongemak dat is ontstaan door het hoge aantal ontslagen waarbij ook onschuldigen wellicht de dupe kunnen zijn. “Daarnaast worden ambtenaren met een lage functie, als ze schuldig zijn, per direct van hun functie ontheven. Maar dit gaat veel langzamer bij de hogere functionarissen.”

Op oppositiepartij CHP, die de MHP ervan beschuldigt de advocaat van de AK-Partij te zijn in de nasleep van de mislukte coup omdat MHP de maatregelen steunt, reageerde Bahçeli zeer woedend: “Dus het is een probleem als wij Turkije proberen te beschermen en geen probleem als jullie er alles aan doen om als militairen te opereren van terreurgroep FETO? Jullie [CHP’ers] zijn een stelletje onbeschoften.”

“De CHP voert zelfs oppositie wanneer het Turkse volk hard is geraakt, verdrietig is en alle terreurgroepen ons nu aanvallen. Ons volk verdient het niet dat de politiek nu zit te duwen en te trekken in de huidige [erge] situatie. De CHP mag zelfs in deze situatie oppositie voeren. Dat boeit ons niet. Moge dit duidelijk zijn: iedereen gedraagt zich in overeenstemming met zijn karakter en geest”, aldus de MHP-leider tegen CHP.

Gerucht

Een van de geruchtenverspreiders is de terreurgroep FETO zelf, liet de Turkse premier Binali Yildirim eerder weten. “Ze willen met hun ‘we zullen terugslaan’- en ‘we zijn nog niet klaar’-uitspraken angst en onrust creëren. Het gaat om zwartmaking. Maar we zullen waakzaam blijven en hard werken om onze doelen te halen. Als ze komen, hebben we ook wat voor hun”, zei Yildirim.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TBMM | Gepubliceerd: 05-10-2016

Oct 05, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...