<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 13, 2016

Word wakker wereld: Niet slapen, stop genocide in Aleppo

De Syrische activist Lina al-Sami roept de wereld op actie te ondernemen voor Aleppo, die te maken gaat krijgen met een genocide gepleegd door de regering Assad en sjiitische milities geleid door Iran. Ruim honderdduizend Syriërs zijn in het nauw gedreven in een gebied van 8,6 vierkante kilometer.

“Dit kan mijn laatste video zijn. Dictator Assad vermoordt iedereen die tegen hem is. Red Aleppo. Red de mensheid”, roept Lina op in een videoboodschap. “Niet slapen wereld. Jullie kunnen wat doen. Protesteer tegen deze gruwelijkheden. Hou zitprotesten bij consulaten van Syrië, Iran en Rusland.”

Aleppo   

Er is een humanitaire ramp gaande in de Syrische stad, waar vrouwen en kinderen levend worden verband en mannen in kogelregens worden vermoord, meldt persbureau AA vanuit Aleppo. Ooggetuigen melden dat sjiitische milities de evacuatie van burgers blokkeren. “Ik heb niets meer te verbergen, ze mogen mijn naam weten. We gaan toch dood”, zegt de Syrische burger Mahmud Sheikh.

VN

De Verenigde Naties verklaart dinsdag dat de regering Assad huizen van burgers heeft bestormd en civiele slachtoffers heeft gemaakt.

Turkije

In Turkije zijn protesten gehouden bij consulaten van Iran en Rusland.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, laat weten dat Turkije niet stil blijft of zal blijven. Het land heeft zich ingezet om diplomatisch tot een oplossing te komen en spreekt met landen die aanwezig zijn in Syrië. Er wordt gesproken om de Syriërs te evacueren uit de regio.

Turkse hulporganisaties en het Turkse ministerie van Water en Bosbeheer zijn een spoedcampagne gestart om nog sneller hulp te sturen naar Syrië.

word-wakker-wereld-niet-slapen-stop-genocide-in-aleppo-3

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ALEPPO | Gepubliceerd: 13-12-2016

Dec 13, 2016
Loading posts...