<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 04, 2015

Yasin Elmacı (D66): Ondernemen over de grens en focus op MKB’ers voor een betere economie

De 39-jarige Yasin Elmacı uit Leerdam neemt als kandidaat namens D66 deel aan de verkiezingen van de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 18 maart 2015. De Provinciale Staten vormen de hoogste macht in de provincie. Kiesgerechtigden kiezen de leden in de twaalf Nederlandse provincies voor de periode van 2015 tot 2019.

In een interview met turksemedia.nl vertelt Yasin Elmacı het volgende over zijn programma.

“Ik ben sinds 1998 zelfstandig ondernemer in Leerdam. Naast mijn inzet voor onderwijs, duurzaamheid en groen voor onze provincie wil ik een persoonlijk inbreng in de handel hebben, met name voor de midden- en kleinbedrijven,” aldus Elmacı.

Economische brug

Op de vragen wat zijn persoonlijk inbreng in de handel kan zijn antwoordt Elmacı: “In de laatste jaren zijn aanzienlijk veel bedrijven failliet gegaan. De mkb’ers hebben meestal problemen in de zakenwereld waar weinig aandacht aan wordt besteed. Deze gaan we actief proberen op te lossen. Ik ben niet alleen nu maar jaren bezig met de ondernemingsschap en kan na 16 jaar zeggen waar de problemen in de markt, vooral in de laatste jaren, liggen.”

“Ik ben van Turkse afkomst en ga daar gebruik van maken om Turkse mkb’ers naar Nederland te halen. Ondernemen over de grens. De mkb’ers kunnen zo met elkaar handel drijven, ervaringen en kennis uitwisselen. De eerste stappen zijn gezet door een business matching center tussen Turkije en Nederland te bezoeken voor samenwerking om zo bedrijven over de grens en hun producten naar onze Zuid-Holland te halen. Zo kan er voor meer werkgelegenheid worden gezorgd en kunnen de prijzen omlaag bij concurrentie wat alleen maar in de voordeel van de consument is.”

Niveau hoog onderwijs lager dan India

Elmacı over onderwijs: “D66 wordt wel een onderwijspartij genoemd. Onderwijs is een heel belangrijk onderwerp voor mijn partij als voor mij zelf. ‘Wie nu bezuinigt op onderwijs weet niet wat straks domheid kost’, is wat onze fractievoorzitter Alexander Pechtold hierover zegt. Daar sluit ik mij ook bij aan. Jammer genoeg ligt het niveau van hoog onderwijs (HBO en hoger) in Nederland bijvoorbeeld lager dan in India. Daar moeten we wat aan doen.”

Vertrouwen in politiek

“De kiezers hebben steeds minder vertrouwen in de politiek en dit is ook te zien aan de opkomst bij verkiezingen. Het vertrouwen winnen van de kiezers moet niet lastig zijn. Men moet geen loze beloftes doen. Ik ga ook geen dingen beloven die ik niet waar kan maken. Daar hoort ook bij dat we openlijk moeten zijn en om moeten kunnen gaan met kritiek.”

Motorrijtuigenbelasting (mrb)

“Zuid-Holland is de grootste provincie qua inwoners van Nederland met drie miljoen inwoners. Anderhalf miljoen mensen zijn werkend. Wij betalen de duurste motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) in Nederland. Ik vind dat een handicap en zal me ook hiervoor inzetten om deze kosten voor werkend Zuid-Holland met een eigen auto te verlagen. Dit is namelijk een ‘provinciale belasting’ waar wij invloed op uit kunnen oefenen. Ik praat ook namens D66 hier.”

YASIN_ELMACI_V01

Yasin Elmaci staat op nummer 33 voor de aankomende verkiezingen. Zijn persoonlijke campagnetest luidt als volgt: “Als lange tijd lid en sterke democraat wil ik een vertegenwoordigende functie nu echtvol energie en motivatie voor ons partij en politiek lijn opkomen. Na aantal pogingen eerder te hebben geprobeerd is de tijd nu echt gekomen om mijn capaciteiten en kennis te laten realiseren.”

© Ak Ajans Nederland | Turkse Media 2015

Jan 04, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...