<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2018

‘Zaak-Khashoggi zal geen wig drijven tussen Turkije en Saudi-Arabië’

De Saudische kroonprins Mohamed bin Salman zei woensdag dat de aanhoudende woede over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi geen “wig” zal drijven tussen zijn land en Turkije.

“Ik wil hen een bericht sturen: het zal ze niet lukken [dat wil zeggen, de Saudi-Turkse betrekkingen schaden] zolang er een koning is genaamd Koning Salman bin Abdulaziz, een kroonprins genaamd Mohamed bin Salman in Saudi-Arabië en een president in Turkije genaamd [Recep Tayyip] Erdoğan”, verklaarde de kroonprins.

De opmerkingen van Bin Salman, die hij maakte op de tweede dag van een spraakmakende investeringsconferentie die nu in Riyad plaatsvindt, kwamen een dag nadat Erdoğan details van Khashoggi’s moord op 2 oktober in het Saudische consulaat in Istanbul had onthuld.

De kroonprins ging verder met te beweren dat beide landen met elkaar samenwerken om de waarheid achter de dood van de journalist te achterhalen. De Turkse en Saudische regeringen, voegde hij eraan toe, spannen zich in om de verantwoordelijken van de misdaad ter verantwoording te roepen.

Khashoggi, columnist van The Washington Post, werd vermist nadat hij op 2 oktober het Saudische consulaat in Istanbul binnenkwam. Hij bleek later daar, mogelijk op zeer brute wijze, te zijn vermoord.

Sindsdien heeft koning Salman zijn plaatsvervangend hoofd van de inlichtingendienst – en een topassistent – ontslagen terwijl hij nu de arrestatie beveelt van 18 mensen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op Khashoggi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RIYAD | Gepubliceerd: 24-10-2018

Oct 24, 2018
Loading posts...