<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 26, 2019

Zakenwereld India lovend over Turkije

Het is een goed moment voor Indiase bedrijven om te investeren in Turkije, zegt voorzitter Manpreet Singh van de Indiase Kamer van Internationale Zaken.

“De locatie van Turkije is het grootste voordeel voor investeerders. Ook is sprake van een valutavoordeel”, laat Singh in een exclusief interview weten.

Hij benadrukt de geografische locatie van Turkije en zegt dat Indiase bedrijven het land moeten beschouwen als een basis voor het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) en het Midden-Oosten. “De aanwezigheid van Turkse bedrijven in de EU kan gunstig zijn voor Indiase bedrijven.”

“Er zijn veel Turkse bedrijven die goed ingeburgerd zijn in de EU. Dus Indiase bedrijven kunnen deze hefboom gebruiken om ook de EU binnen te komen”, vindt Singh.

Over de aankomende lokale verkiezingen in Turkije op 31 maart vertelt de Indiase voorzitter dat de Turkse economie na de verkiezingen verder zal groeien als “de zaken stabieler zullen worden”.

Singh suggereert dat er een gemakkelijk visumregime tussen de twee landen zou moeten zijn en dat dit de weg vrijmaakt voor bedrijven en toerisme verbetert. “Meer interactie tussen mensen zal bedrijven zeker helpen groeien, vooral in de toerismesector.”

Hij zegt ook dat er veelbelovende sectoren zijn voor samenwerking tussen Turkse en Indiase bedrijven. “Ik denk dat infrastructuur de grootste sector is, omdat Turkije veel ervaring heeft daarmee. In India hebben we nog een lange weg te gaan.”

De Indiase zakenvoorzitter vertelt dat de detailhandel in India voordelen biedt voor Turkse bedrijven omdat het land “een enorm verkoopvolume” heeft.

Handel

Turkije exporteert voornamelijk goud, metaalhoudende ertsen, metaalschroot, ruwe meststoffen, ruwe mineralen, non-ferrometalen, energie genererende machines en diens uitrusting naar India, terwijl het aardolie, aardolieproducten en verwante materialen, textielgarens en aanverwante producten, kunststoffen in primaire vormen, organische chemicaliën en wegvoertuigen importeert uit India.

Volgens het Turkse bureau voor de statistiek (TurkStat) bereikte het handelsvolume tussen de twee landen in 2018 meer dan 8,6 miljard dollar. De export van Turkije naar India bedroeg 1,1 miljard dollar, terwijl de invoer uit het land vorig jaar meer dan 7,5 miljard dollar was.

In de eerste maand van dit jaar bedroeg het handelsvolume tussen Turkije en India 636,5 miljoen dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-03-2019

Mar 26, 2019
Loading posts...