<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 27, 2017

Zeer aangrijpende woorden voor Turkije uit Pattani, Thailand: ‘Onze leiders’

Een door de Turkse hulporganisatie IHH gebouwde basisschool in de provincie Pattani van Thailand heeft veel losgemaakt bij Thaise moslims. Zo wordt Turkije nooit vergeten in smeekbeden van moslims in Thailand, die Turken, net zoals hun voorouders, een leidersfunctie zien vervullen.

“Het Turkse volk is zeer vrijgevig”, reageert de Thaise directeur van het schoolcomplex Abdurrahim Ahmed tijdens de bouw van de basisschool die binnen twee maanden af is. “Moge Allah Turkije zegenen. Zij doen veel voor ons. Zij tonen, net zoals hun voorouders, leiderschap aan ons.”

Zeer aangrijpende woorden voor Turkije uit Pattani, Thailand ‘Onze leiders’2

De school in de Thaise provincie is voor 400 weeskinderen en kinderen van arme families. Er is ook gedacht aan een mediatheek, een lab en een bibliotheek.

Zeer aangrijpende woorden voor Turkije uit Pattani, Thailand ‘Onze leiders’4

“We zullen nooit vergeten wat jullie voor ons doen. We herinneren jullie vaak tijdens onze smeekbeden. We weten heel goed wat jullie doen voor de moslimgemeenschap in de wereld. Moge Allah jullie rijkelijk belonen”, voegt Ahmed toe aan zijn woorden.

Zeer aangrijpende woorden voor Turkije uit Pattani, Thailand ‘Onze leiders’1

De school krijgt de naam Ömer Halisdemir, de Turkse held en sergeant die grote rol heeft gespeeld in het laten mislukken van de couppoging in zijn land.

Naast de Ömer Halisdemirschool wordt ook een weeshuis genaamd İskilipli Atıf Hoca gebouwd voor meer dan 50 kinderen. Daarmee wordt het een onderwijscomplex voor Thaise kinderen.

Zeer aangrijpende woorden voor Turkije uit Pattani, Thailand ‘Onze leiders’3

IHH

De Turkse hulporganisatie is ook de behoeftige Thaise families niet vergeten. Zo zijn voor de Ramadan 230 voedselpakketten uitgedeeld aan vooraf vastgestelde noodlijdende families.

Zeer aangrijpende woorden voor Turkije uit Pattani, Thailand ‘Onze leiders’5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PATTANI | Gepubliceerd: 27-05-2017

May 27, 2017
Loading posts...