<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2016

Zeer harde woorden Turkse premier: Turkije-lasteraars gaan boeten

De Turkse premier Binali Yildirim is maandag met zeer harde woorden gekomen aan het adres van mensen die laster en leugens verspreiden over Turkije.

“Degenen die Turkije hebben proberen te leiden, hebben op 15 juli hun lesje geleerd”, zei Yildirim tijdens een gesprek met ambachtslieden en handelaars op het kantoor van de premier.

Yildirim vind het net als veel Turken niet kunnen dat bepaalde bewegingen geld hebben ingezameld onder het mom van liefdadigheid voor goede doelen en dit geld naar buitenlandse lobby- en mediaorganisaties hebben overgemaakt [voor laster- en klaagcampagnes over Turkije]. “Helaas hebben ze er een gewoonte van gemaakt om Turkije zwart te maken. Dat geld die ze van burgers en ondernemers hebben ingezameld, hebben ze massaal overgemaakt naar het buitenland, lobbygroepen, televisiezenders, kranten en politici. Ze zullen hier zeer hard voor boeten.”

Verzoek

Yildirim benadrukte dat de klagers over Turkije in het buitenland niets zullen bereiken met hun gedrag. “Ze zullen zien dat het aan niemand is om Turkije de les te lezen. Hoe gaan ze dat zien? Door jullie [volk en ondernemers]. Mijn belangrijke verzoek is, laat geen mensen van de afscheidingsbeweging en terreurgroep FETO (coupdader) tussen jullie komen. Verwijder deze ziektekiemen tussen jullie. Turkije heeft niets aan hun, het Turkse volk heeft niets aan hun. We hebben de volle prijs betaald door hun landverraad op 15 juli. Als we ze niet laten boeten, zullen onze 241 martelaren en 2.194 gewonden ons hiervoor laten boeten. Dit is een groot probleem dat we samen gaan oplossen”, aldus de Turkse premier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-10-2016

Oct 03, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...