<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2016

Zeer lovende woorden Engeland: Europa kan niet zonder Turkije

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft tijdens zijn bezoek aan Turkije gezegd dat het land een zeer cruciale rol speelt voor de toekomst van Europa.

Dat zei Johnson maandag tijdens een persconferentie in Ankara naast de Turkse EU-minister Ömer Çelik.

De Britse minister feliciteerde het Turkse volk dat de coup heeft laten mislukken. “Daarnaast feliciteer ik ook de Turkse regering onder leiding van president Recep Tayyip Erdoğan en het Turkse volk vanwege hun vrijgevigheid in de opvang van vluchtelingen, een kwestie die van levensbelang is voor Europa.”

Steun

Johnson liet tijdens de persconferentie ook weten een toetreding van Turkije tot de Europese Unie te steunen. “Wij verlaten de Europese Unie, maar niet Europa. De toetreding van Turkije is van levensbelang voor de toekomst van Europa.”

Beweringen

De Britse minister kreeg ook een vraag of Engeland betrokken is bij de op dit moment rondgaande bewering dat er mogelijk een tweede couppoging op komst is in Turkije. “Dat is belachelijk en ongegrond. We steunen de Turkse democratische instellingen. Turkije is een onmisbare partner in de strijd tegen terreur.

Vergeven

De Turkse EU-minister Çelik liet weten respect te hebben voor de keuze van het Britse volk om uit de Europese Unie te stappen (Brexit). “We vinden het slecht dat er anti-Turkije leuzen zijn geuit tijdens het Brexit-proces. Laten we dit haakje sluiten en ons focussen op de toekomst”, aldus Çelik.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 26, 2016
Loading posts...