<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 21, 2023

Zelensky opnieuw lovend over Turkse president Erdoğan

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdoğan nogmaals bedankt voor zijn rol in de graandeal en voedselexport over zee.

Dat zei hij zaterdag in een videoboodschap tijdens de internationale conferentie van landbouwministers in Berlijn.

Dankzij bemiddeling van Turkije kwamen Oekraïne en Rusland overeen de export van graan en voedsel uit Oekraïense havens weer mogelijk te maken na een maandenlange blokkade door de oorlog. Sinds de zomer wordt weer Oekraïens graan en levensmiddelen via de Zwarte Zee en de Bosporus uitgevoerd. Daarmee werd een nieuwe mondiale voedselcrisis en verdere prijsstijgingen voorkomen.

Zelenskiy zei dat hij gelooft dat er in de eenentwintigste eeuw nergens ter wereld voedseltekorten mogen zijn. “Voedselschaarste moet tot het verleden behoren en nooit meer voorkomen. Het zou een wereldwijd doel moeten zijn.”

De Oekraïense president vertelde verder dat “degenen die mensen van voedsel of water proberen te beroven, de vijanden van de hele mensheid zijn”. “We moeten deze vijanden samen verslaan.”

Nederland

Namens Nederland sprak premier Mark Rutte eind vorig jaar ook zijn waardering uit voor de Turkse inspanningen met betrekking tot de graandeal. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-01-2023

Jan 21, 2023
Loading posts...